Delovi naše internet stranice koriste kolačiće (Cookies). Kolačić je tekstualni fajl koji se čuva lokalno na vašem računaru, tabletu ili mobilnom telefonu i koji omogućava prepoznavanje korisnika koji se vratio na internet stranicu, a radi praćenja i analize poseta internet stranici u cilju njene optimizacije. Web stranica koristi kolačiće da bi zapamtila šta ste radili na njoj u određenom vremenskom periodu i koje su vaše željene opcije u pogledu jezika, veličine fonta i drugih karakteristika prikaza. To znači da ne morate navoditi svoje željene opcije svaki put kada posetite web stranicu.

Osim toga, kolačići nam pomažu da analiziramo kako koristite našu web stranicu i da li nailazite na prepreke tokom navigacije. Oni nam takođe pomažu da prilagodimo oglase i ponude na mreži vašim interesovanjima i potrebama. Lični podaci u ovom slučaju nisu sačuvani, te se ove informacije ne mogu koristiti za ličnu identifikaciju. Ukoliko ne želite da prihvatite da se kolačić čuva na vašem računaru, neophodno je da onemogućite kolačić za ovu internet stranicu u vašem internet pretraživaču. Ranije instalirane kolačiće možete obrisati ručno iz vašeg internet pretraživača. Onemogućavanje, odnosno brisanje, može značiti i umanjenje određenih funkcionalnosti internet stranice.
 

Kolačići koje koristimo

 
Neophodni kolačići

Neophodni kolačići su neophodni za rad web stranice, te se u našim sistemima ne mogu isključiti. Obično su postavljeni kao odgovor na vaše zahteve za uslugama, poput podešavanja postavki o privatnosti, prijavljivanja na nalog ili popunjavanja obrazaca. U vašem pretraživaču ove kolačiće možete blokirati ili podesiti opciju da dobijate obaveštenja o istim, ali u tom slučaju neki delovi veb stranice možda neće raditi.

Ciljani kolačići

Ciljani kolačići postavljeni su na našoj web stranici od strane naših marketinških partnera. Te kompanije mogu da ih koriste kako bi formirale profil vaših interesovanja i prikazale vam relevantne reklame na drugim web stranicama. Oni rade tako što na jedinstven način identifikuju vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko ne prihvatite ove kolačiće, nećete dobijati naše ciljane reklame na drugim veb stranicama.

Kolačići efikasnosti

Kolačići efikansoti nam omogućavaju da izbrojimo broj poseta i izvore saobraćaja, kako bismo mogli da izmerimo i unapredimo efikasnost naše web stranice. Pomažu nam da saznamo koje stranice su najviše, a koje najmanje popularne, kao i da vidimo kako se posetioci kreću po web stranici. Svi podaci koje skupe ovi kolačići se sabiraju i stoga su anonimni. Ako ne prihvatite kolačiće efikasnosti, nećemo znati kada ste posetili našu web stranicu.
 

Kako onemogućiti kolačiće


 Kolačiće možete sami obrisati iz vašeg internet pretraživača i time onemogućiti njihovo korišćenje. U nastavku se nalaze linkovi sa detaljnim uputstvima za brisanje kolačića za nekoliko najkorišćenijih pretraživača:

Ukoliko koristite drugi pretraživač, pratite uputstva relevantnog dobavljača. Ukoliko onemogućite kolačiće i dalje ćete biti u mogućnosti da pregledate internet stranicu, ali sa ograničenim mogućnostima.

Logo Expobank

Kontakt centar

Kontakt centar Expobank

0800 330 300
011 3306 300

Adresa

Dalmatinska 22
Beograd

Pratite nas na:
Facebook Expobank Instagram Expobank Linkedin Expobank