Pristupanje internet stranici Adriatic Bank a.d. Beograd (u daljem tekstu: web stranica) je anonimno i Banka ne prikuplja podatke koji bi omogućili identifikaciju korisnika (kao što su ime i prezime, e-mail adresa), a korisnike web stranice koji daju svoje podatke o ličnosti kroz aplikacije, obaveštavamo da se pruženi lični podaci obrađuju u skladu s pravilima koja se navode u nastavku teksta i odredbama važećih zakona Republike Srbije. Podaci pruženi na navedeni način neće biti vidljivi drugim korisnicima.

Lične podatke, koji se prikupljaju kroz kontakt forme (ime, prezime, e-mail, broj telefona, grad) Banka će koristiti za svrhu prikazanu u tekstu Informacija o zaštiti podataka o ličnosti (koji možete preuzeti ispod ovog teksta) gde su sadržani i podaci o načinu obrade podataka o ličnosti i pravima korisnika uz druge bitne informacije.

Elektronsko i mobilno bankarstvo – Osim osnovnih identifikacionih podataka i kontakt podataka, u svrhu izvršenja ugovora o korišćenju ovih usluga i pružanja adekvatne tehničke podrške i unapređenje kvaliteta digitalnih usluga, Banka obrađuje i tehničke podatke koji su preduslov korišćenja usluga putem sredstava daljinske komunikacije (npr. podatke o vrsti i tipu mobilnog uređaja ili računara, nazivu i verziji mobilne aplikacije i sl.).

Mobilna aplikacija koristi pristup kameri mobilnog telefona u cilju pružanja usluge IPS skeniraj i opciono autorizaciju plaćanja i logovanja u aplikaciju.

Mobilna aplikacija prikuplja informacije o ID-u uređaju u postupku registracije korisnika.

Mobilna aplikacija koristi pristup slikama i medijima na uredjaju kako bi korisnik mogao da pošalje dodatne informacije u obraćanju Banci korišćenjem funkcionalnosti Virtuelni inbox.

Mobilna aplikacija koristi pristup Kontaktima u svrhu pružanja usluge „Prenesi“ Narodne banke Srbije, odnosno plaćanja putem centralne adresne šeme Narodne banke Srbije koja koristi broj mobilnog telefona korisnika.

Mobilna aplikacija zahteva pristup lokaciji uređaja, kako bi korisnik imao podatak o lokaciji najbliže filijale/ekspoziture ili ATM uređaja.

Banka obrađuje podatke o ličnosti u meri u kojoj je to potrebno da bi se ispunila svrha obrade, a isti se čuvaju onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarivanje svrhe, osim u slučaju kada zakon obavezuje Banku da ih i dalje čuva.

Prikupljene podatke Banka isključivo koristi u navedene svrhe i ne deli ih s trećim licima.

Banka štiti poverljivost podataka tako što preduzima odgovarajuće organizacione, tehničke i kadrovske mere da bi osigurala bezbednost podataka i da bi ih zaštitila od svakog slučajnog ili nezakonitog uništavanja, slučajnog gubitka, zloupotrebe, zabranjenog otkrivanja ili pristupa i svakog drugog oblika nezakonite obrade.

 

Politika kolačića (Cookies)

Delovi naše internet stranice koriste kolačiće (Cookies). Kolačić je tekstualni fajl koji se čuva lokalno na vašem računaru, tabletu ili mobilnom telefonu i koji omogućava prepoznavanje korisnika koji se vratio na internet stranicu, a radi praćenja i analize poseta internet stranici u cilju njene optimizacije. Web stranica koristi kolačiće da bi zapamtila šta ste radili na njoj u određenom vremenskom periodu i koje su vaše željene opcije u pogledu jezika, veličine fonta i drugih karakteristika prikaza. To znači da ne morate navoditi svoje željene opcije svaki put kada posetite web stranicu.

Osim toga, kolačići nam pomažu da analiziramo kako koristite našu web stranicu i da li nailazite na prepreke tokom navigacije. Oni nam takođe pomažu da prilagodimo oglase i ponude na mreži vašim interesovanjima i potrebama. Lični podaci u ovom slučaju nisu sačuvani, te se ove informacije ne mogu koristiti za ličnu identifikaciju. Ukoliko ne želite da prihvatite da se kolačić čuva na vašem računaru, neophodno je da onemogućite kolačić za ovu internet stranicu u vašem internet pretraživaču. Ranije instalirane kolačiće možete obrisati ručno iz vašeg internet pretraživača. Onemogućavanje, odnosno brisanje, može značiti i umanjenje određenih funkcionalnosti internet stranice.
 

Kolačiće možete sami obrisati iz vašeg internet pretraživača i time onemogućiti njihovo korišćenje. U nastavku se nalaze linkovi sa detaljnim uputstvima za brisanje kolačića za nekoliko najkorišćenijih pretraživača:

Ukoliko koristite drugi pretraživač, pratite uputstva relevantnog dobavljača. Ukoliko onemogućite kolačiće i dalje ćete biti u mogućnosti da pregledate internet stranicu, ali sa ograničenim mogućnostima.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići su neophodni za rad web stranice, te se u našim sistemima ne mogu isključiti. Obično su postavljeni kao odgovor na vaše zahteve za uslugama, poput podešavanja postavki o privatnosti, prijavljivanja na nalog ili popunjavanja obrazaca. U vašem pretraživaču ove kolačiće možete blokirati ili podesiti opciju da dobijate obaveštenja o istim, ali u tom slučaju neki delovi veb stranice možda neće raditi.

Ciljani kolačići

Ciljani kolačići postavljeni su na našoj web stranici od strane naših marketinških partnera. Te kompanije mogu da ih koriste kako bi formirale profil vaših interesovanja i prikazale vam relevantne reklame na drugim web stranicama. Oni rade tako što na jedinstven način identifikuju vaš pretraživač i uređaj. Ukoliko ne prihvatite ove kolačiće, nećete dobijati naše ciljane reklame na drugim veb stranicama.

Kolačići efikasnosti

Kolačići efikansoti nam omogućavaju da izbrojimo broj poseta i izvore saobraćaja, kako bismo mogli da izmerimo i unapredimo efikasnost naše web stranice. Pomažu nam da saznamo koje stranice su najviše, a koje najmanje popularne, kao i da vidimo kako se posetioci kreću po web stranici. Svi podaci koje skupe ovi kolačići se sabiraju i stoga su anonimni. Ako ne prihvatite kolačiće efikasnosti, nećemo znati kada ste posetili našu web stranicu.
 

Logo Adriatic banka

Kontakt centar

Kontakt centar  Adriatic banka

0800 330 300
011 3306 300

Adresa

Dalmatinska 22
Beograd

Pratite nas na:
Facebook  Adriatic banka Instagram  Adriatic banka Linkedin  Adriatic banka

Koristimo 'kolačiće'
Adriatic banka koristi 'kolačiće' kako bi vam obezbedila što kvalitetnije korisničko iskustvo prilikom pretraživanja sajta, kao i prikazivanja personalizovanog sadržaja.